Få svar på dine Black Friday-spørgsmål her

Vi besvarer her de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med Black Friday.

Black Friday er noget af et vaskeægte show i USA, som for servicemedarbejderne kan være en sand dystopisk gyser. Irriterede og vrede kunder, der er fyldt med stress, og som i mange tilfælde afreagerer på servicemedarbejderne. Læg dertil også menneskemylderet og risikoen for, at der opstår uro, og det er en dag, som de færreste servicemedarbejdere ser frem til.

Vi vil her besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med Black Friday.

Hvad er det, som Black Friday fejrer?

Black Friday fejrer, at det er den uofficielle jule shopping periode. Black Friday finder sted dagen efter Thanksgiving. Black Friday er en god måde at starte juleperioden på ved at give kunder gode tilbud, de kan tage imod og er en fin måde at indlede julen på. De, der køber ind på Black Friday, gør det for det meste, fordi de vil købe billigt ind og finde gode tilbud. Nogle steder i USA er det muligt at købe ind på Black Friday allerede fra midnat, mens andre vælger at åbne tidlidt om morgenen som klokken 05:00. Ulempen ved det er, at det kan skabe problemer med folk, der står i kø, og som bliver mast. I nogle tilfælde kan der opstå dødsfald – det er dog aldrig sket i Danmark.

Det er ikke kun i forretningerne, du kan finde gode tilbud. Der er mange, der vælger at tilbyde en masse Black Friday-tilbud på nettet.

Bliver Black Friday kaldt for noget andet?
Ja, det gør det. Nogle steder i USA går det under navnet ”The Day After Thanksgiving.”

Hvad er meningen bag navnet ”Black Friday”?

Udover det åbenlyse i, at Black Friday betyder ”sort fredag,” er der også en dybere mening med navnet. Navnet Black Friday er skabt for at beskrive det hysteri, der opstår, når amerikanerne går shoppe amok som følge af de mange tilbud, de kan finde, når der er Black Friday 2019.

I USA er der millioner af shoppere, som hverken tager på arbejde eller i skole, bare så de kan få det bedste tilbud. Det betyder, at der er store menneskemængder at spore særligt uden for Wallmart, inden de åbner på Black Friday. Det er ret indikativ for, hvor stort Black Friday er i USA.

Er Black Friday en helligdag?

Der er mange, der gennem tiden er kommet med deres bud på, hvordan Black Friday-navnet blev en realitet.
I Danmark er det ikke tilnærmelsesvis en helligdag – vi fejrer heller ikke Thanksgiving. I USA er det derimod en semihelligdag. Det er ikke alle og alting, der holder lukket på Black Friday. Institutioner og museer har åbent, men der er ingen skole på Black Friday.

De fleste banker har åbent, men der er nogle banker, der vælger at holde lukket på dagen, således at deres ansatte kan få en forlænget weekend. Det bliver mere og mere udbredt i USA. Black Friday betragtes i USA som en uofficiel helligdag. Aktiemarkedet og postsystemet kører som vanligt.